En İyi WordPress Cache (Önbellek)Eklentileri

En İyi WordPress Cache (Önbellek)Eklentileri

Web sitenizin hızını iyileştirmenin yollarından biri olarak popülerlik kazanan en iyi WordPress cache (Önbellek) eklentileri; web sitenizdeki içeriğin, statik HTML sayfaları halinde sunucunuza kaydedilmesini ve hızlıca ziyaretçilerinize ulaştırılmasını hedefler.

Web sitenizin hızlı yüklenmesinin, Google sıralamalarına olumlu yansıdığı, bunun da daha fazla ziyaretçi anlamına geldiğini hepimiz biliyoruz. statistiklere göre internet kullanıcılarının neredeyse yarısı, web sitelerinin üç saniyeden daha az sürede yüklenmesini istiyor. Google’ın arama algoritmasında site hızını vurgulamaya devam etmesi bu nedenle hiç de şaşırtıcı değil.

Önbelleğe Alma (Caching) Nedir?

En İyi WordPress Cache (Önbellek)Eklentileri, Cache Eklentilerinin Yararları Nelerdir?

Web sitenizde ziyaret edilen bir sayfa sunucudan çağrıldığında, sunucu içeriğinizi kullanıcının tarayıcısına gönderir.  Sunucunun her bir sayfadaki başlık, resim, menü gibi içerikleri özellikle hacimli web siteleri için kullanıcıya ulaştırması, doğal olarak biraz zaman alır. WordPress cache eklentileri bu aşamada yardımınıza koşarak sunucunun, bazı dosyaları diske ya da RAM’e kaydetmesini sağlar. Böylece, sunucunun önceden sunmuş olduğu benzer içeriği hatırlaması, çoğaltabilmesi sağlanır.

Önbelleğe alma, sayfaların görüntülenmesi için sunucunun yapması gereken iş miktarını azaltır ve sayfalarınız hızlıca yüklenir. Dilerseniz Cache Nedir? yazımızdan önbelleğin neden önemli olduğunu ve cache türlerini öğrenebilirsiniz.

Cache Eklentilerinin Yararları Nelerdir?

  • En yaygın WordPress site hızlandırma teknikleri arasında yer alan cache eklentilerinin şüphesiz en büyük katkısı hızlı yüklenen sayfalarla sizi de ziyaretçilerinizi de memnun etmesi.

  • Hızlı web sayfaları, siteyi terk etme oranlarını düşürdüğünden, bir WordPress cache eklentisi, kullanıcıların daha uzun süre sitenizde kalmasını ve içeriğinizle ilgilenmesini de sağlamış olur.

  • Bir diğer artısı sunucunuzun daha az kaynak kullanıp daha az zorlanmasına yol açmasıdır. Özellikle üyelik gerektiren değişkenliği yüksek siteler açısından, sunucunun önbellekten neler sunabileceğini belirlemesinde bu durum oldukça önemli. 

  • Hız ve kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesiyle arama motoru optimizasyonunda (SEO) artış görmeniz  kaçınılmazdır.
Önbelleğe Alma (Caching) Nedir?
  • Önbelleğe alma TTFB’yi % 90’lara kadar düşürüyor. Bir isteğin gönderilip sunucuda işlendikten sonra, ilk byte verinin kullanıcıya döneceği ana kadar geçen zamana TTFB (Time to First Byte) deniyor. Web sitesi ziyaretçilerine kaliteli bir deneyim sunma konusunda önemli bir bileşen olan sunucu yanıtının gecikmesi erken çıkma oranlarının artmasına ve dönüşüm oranlarının düşmesine yol açabiliyorr. Bu nedenle Google, sunucu yanıt süresini azaltmayı öneriyor.

En İyi WordPress Cache Eklentileri  

Kendi özel sunucunuzu da yönetseniz, paylaşımlı hosting de kullansanız önbellek eklentileri web siteniz için büyük fayda sağlama potansiyeline sahiptir. Bu nedenle sizler için araştırdığımız en iyi cache eklentilerine dair açıklamalarımızı hemen sıralayalım.

1-LiteSpeed Cache

LiteSpeed Cache, En İyi WordPress Cache Eklentileri  

5 milyondan fazla indirilen LiteSpeed Cache, sayfa yükleme sürelerini önemli ölçüde azaltmak için tasarlanmış kapsamlı ve popüler bir site hızlandırma çözümüdür. Diğer eklentilerin aksine, LiteSpeed Cache eklentisindeki önbellek fonksiyonları sunucu düzeyinde yürütülür: Eklentinin işlevi, sunucunun önbellek motoruyla iletişim kurmaktır, önbellek dosyaları WordPress dosya yapısında saklanmaz, orta katman yoktur ve PHP’yi çağırmaya gerek yoktur.

Bunun gibi birbirinden güzel özelliklerle diğer WordPress önbellek eklentilerinden ayrılan LiteSpeed Cache, üstün performansa ve kullanıcılarınız için daha hızlı bir deneyime dönüşür. WooCommerce, Contact Form 7, WPML, Jetpack, Yoast, Wordfence gibi favori eklentilerle uyumlu çalışan LiteSpeed Cache, bir önbellek eklentisinden çok daha fazlasıdır.

2-WP Super Cache

WP Super Cache, WordPress Cache Eklentisi

Boyutu ne olursa olsun WordPress sitelerinin önbelleğe alınması konusunda oldukça yetenekli ve çok ünlü bir eklenti olan WP Super Cache; ücretsiz ve açık kaynaklı bir eklenti.

Ortalama bir WordPress kullanıcısına ya da önbelleğe alma konusunda daha fazla kontrol isteyen geliştiricilere hitap etmesi için farklı önbellek modlarına sahip. En sevilen özelliklerinden biri de düzenli olarak eski dosyaları temizlemesi.  

3-W3 Total Cache

W3 Total Cache, önbellek eklentisi

W3 Total Cache, her türlü hosting seçeneği ile uyumlu, mobil dostu, SSL desteği bulunan, ücretsiz ve açık kaynaklı bir eklenti. W3 Total Cache, binlerce harika yoruma, milyonlarca kuruluma ve sitenizi optimize etmek için ihtiyaç duyacağınız önbellekleme özelliklerinin çoğuna sahip.

4-WP Rocket

Wp Rocket, en iyi önbellek eklentisi

Basit kullanıcı arayüzü ve hızlı kurulumu ile ön plana çıkan WP Rocket, e-ticaret siteleri ile uyumlu çalışması için geliştirilen ücretsiz sürümü bulunmayan bir WordPress cache eklentisi.

WP Rocket; hem sayfayı hem tarayıcıyı önbelleğe alabiliyor. Ayrıca, WordPress veritabanınızı temizlemek ve kullanılan kaynak sayısını kaldırmak için veritabanı optimizasyonu içeriyor. Sayfanın görünmeyen kısmının, ziyaretçinin fare hareketine göre, sayfa aşağı indikçe yüklenmesini sağlayan Lazyload özelliğine sahip.

Tek bir WordPress kurulumu ile birden fazla WordPress sitesini yönetmenizi sağlayan WP Rocket ile önbelleği önceden yükleyebilir, küçültme ve birleştirme araçlarını kullanabilir ve Google fontlarının optimizasyonunu sağlayabilirsiniz. 

5-Cache Enabler

Cache Enabler, wordpress cache eklentisi

Cache Enabler; ücretsiz olduğundan bir WordPress eklentisine bütçe ayırmak istemeyenler için en uygun alternatiflerden. WebP denen, JPEG ve PNG formatlarına kıyasla daha üstün kalite sunan, yeni nesil görsel formatını destekleyen ilk WordPress cache eklentisi olarak biliniyor.  Web sitenizi sıkıştırılmış PNG’ler veya JPEG’ler kullanmaktan çok daha fazla hızlandırma potansiyeline sahip bu resim dosyası türü için WebP Nedir? adlı yazımızı okumanızı öneririz.

Cache Enabler; önbelleğin ne kadar yer kapladığını gösteren basit kullanıcı arayüzüne sahip, WordPress çoklu site desteği olan, önbelleği temizlemek için otomatik ve manuel seçenekleri bulunan verimli, hızlı ve yapılandırması kolay bir eklenti olarak en iyi WP cache eklentisi listelerinde yer almaya devam ediyor.

Her tür hosting, kurumsal mail, sanal sunucu, dedicated sunucu veya cloud server ihtiyaçlarınız için 0 212 227 74 74 nolu telefon ya da sitemizdeki Canlı Destek butonları aracılığıyla uzman ekibimizle görüşebilirsiniz.

Özet

En iyi WordPress cache (önbellek) eklentileri

Cache eklentilerinden hangisini kullanacağınıza karar vermek için birkaçını deneyebilir ve Pingdom gibi bir online hız testi aracıyla, denediğiniz her bir eklentinin, sitenizin performansına etkisini ölçebilirsiniz.

Cache eklentilerinin; sunucunuza, yapılandırmanıza, kaynaklarınıza ve fiziksel konumunuza göre farklı performans gösterebileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle bir cache eklentisini  “en hızlı” şeklinde tanımlamak aslında doğru değildir çünkü bir kullanıcı için iyi olan, diğeri için belki de o kadar iyi sonuç vermeyebilir.

En iyi WordPress cache (önbellek) eklentileri listemizin hız tutkunlarının işine yaraması dileklerimizle…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir